“Vette, dansbare rock!!”

Download Daybroke Press Kit (5.65 MB, upd. 09-10-2013)
Biografie, high-resolution promofoto, logo in EPS

Na jaren hard werken en zorgvuldig bouwen trad Daybroke in 2010 voor het eerst naar buiten met debuutalbum What Nature Started. De noeste arbeid legde deze 4 jongens geen windeieren: het album werd zeer enthousiast ontvangen en wat volgde was anderhalf jaar lang genieten van en voor Tom, Jesse, Kasper en Emiel. Ze speelden dik 60 shows in zalen als Paradiso, Melkweg, 013, Effenaar en Tivoli, knalden op Zwarte Cross, deelden het podium met bands als Lifehouse, Triggerfinger en Eagles of Death Metal, speelden o.a. meer dan 10 keer live op 3FM en waren te horen in een Lay’s TV-commercial .
Voor de eerste 2 singles (Hey Girl en Sabotage) sloeg Daybroke de handen ineen met wonderkind Tim Smit, wat resulteerde in unieke video’s die de band online ruim 200.000 views opleverden. De video van Sabotage was zo spectaculair dat deze zijn première beleefde in de Pathé bioscoop, wat breed werd uitgemeten in de landelijke pers.

Eind 2012 besluit Daybroke geen nieuw full-length album uit te brengen, maar vanaf 2013 met verschillende EP’s, singles en video’s te komen. De EP Burn it to the Ground (februari 2013) is modern, dansbaar en sexy. De pompende rock en underground elektronica zorgen voor een unieke sound, die de band opnieuw verschillende keren in de 3FM-studio brengt.

Inmiddels staat de band alweer aan de vooravond van de nieuwe single Scream it Out, een catchy knaller die met zijn rauwe sound en videoclip ongetwijfeld indruk gaat maken.

Met ijzersterke songs, een knallende liveshow en enorm veel levensvreugd is Daybroke klaar om de wereld te veroveren!

De pers over Daybroke

“Vanaf de eerste seconde van openingsnummer Sabotage word je aangespoord om in je auto te stappen en om die vervolgens met hoge snelheid over het asfalt te jagen” (Music Maker)

“What Nature Started klinkt ook heel pro, het geluid is moddervet en de sound van Daybroke ligt in het verlengde van Amerikaanse postgrunge en punkpop bands.” (OOR)

“Daybroke’s debuut kan zich qua sound moeiteloos meten met haar Amerikaanse voorbeelden als Foo Fighters, Queen Of The Stone Age en hun muzikale voorvaderen als Soundgarden, Nirvana en Pearl Jam. Geweldig geluid, perfecte mix, geen noot teveel, evenwichtige arrangementen en alles retestrak gespeeld door geroutineerde muzikanten. Ook de zang, vaak het zwakste punt van een band, is erg goed.” (Musicfrom.nl)

“Liefhebbers van Foo Fighters, Eagles of Death Metal etc. kunnen hun hart ophalen aan een uitstekende Nederlandse vertegenwoordiger van dit genre.” (Platomania)

“Nu Dave Grohl tegenwoordig de neiging heeft zich te overschreeuwen in een toch al overvolle productie, is het fijn om het Nederlandse Daybroke te horen. Prima debuut.” (Gitarist)

“Daybroke heeft alles in huis om in Nederland en misschien zelfs daarbuiten succes te hebben.” (MPodia)

“Dik is tevens het geluid dat uit de speakers lijkt te barsten en de realiteit is dat de vette stadionrock van Daybroke al lang te groot is voor de Kleine Zaal.” (3VOOR12 Tilburg)