RoaldTwee weken geleden stonden er maar liefst drie fotoshoots op de agenda van Daybroke; twee daarvan vonden plaats op zondag.

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de Rotterdamse Maasvlakte; een enorm industrieterrein waar grote uitgestrekte gebieden nog onbebouwd zijn. Althans… dat hopen we. Niets is minder waar en er blijkt volop nieuwe industrie te zijn bijgekomen. Daarnaast regent het, zoals een oud gezegde luidt, pijpenstelen!

Maar fotograaf Roald Jansen alias Set Vexy is niet voor een gat te vangen. Zijn improvisatievermogen wordt op de proef gesteld en samen met zijn vriendin / assistente en vandaag bovenal styliste Debbie vinden we een plek binnen om de eerste fotoshoot te laten plaatsvinden! Informatiecentrum FutureLand biedt uitkomst en hier binnen vinden we een goeie spot. Roald begint meteen met het uitlichten van de set, en nadat we allemaal door de minutieuze keuring van styliste Debbie zijn gekomen is het tijd om te gaan schieten!

Wat later op de middag klaart het op en begint zelfs de zon te schijnen! Dat komt goed uit want dat geeft precies de sfeer waar we naar op zoek zijn. Na een kleine zoektocht vinden we toch nog ergens een onbebouwd stukje Maasvlakte; en met de vervreemdende werking van een ondergaande zon maakt dat de tweede fotoshoot tot een succes en Roald kan niet meer stoppen met schieten, we moeten hem echt van zijn camera vandaan trekken!

Na een tweetal uiteindelijk geslaagde fotoshoots vertrekken we weer richting huis maar niet alvorens we met z’n allen nog ergens wat eten. De volgende dag is er weer een fotoshoot, maar dan voor het artwork van de CD wat ook in handen is van Roald; hierover later meer!

Klik hier voor enkele achter-de-schermen foto’s van deze dag.

Cheers,
Tom Daybroke