Daybroke @ Wytbeat toysJullie zijn het misschien alweer bijna vergeten, maar 7 november speelden we een knallende set op het Wytbeat festival! De foto’s zijn inmiddels binnen en ’t is dus de hoogste tijd voor een nieuw verhaal..

Na een lange, gezellige rit door het mooie Hollandsche landschap kwamen we aan in Wytgaard, een Fries dorp waar al 20 jaar met succes het Wytbeat festival georganiseerd wordt. Een mooi podium, een bomvolle sporthal, onwijs gezellige medewerkers en een goed gevulde koelkast zorgden ervoor dat de sfeer er al direct goed in zat. Toen we vervolgens ook nog op enkele attributen uit onze kindertijd stuitten, kon de avond helemaal niet meer stuk. Na enkele halsbrekende toeren was er even paniek in de tent; Jesse was bij een wheelie met z’n driewieler over de wijsvinger van Jaap gereden, en diens helse pijnen leken een optreden onmogelijk te maken. Gelukkig wist Tom de arme bassist te troosten (een kusje en een koud biertje doe wonderen) en kon de show beginnen!

Daybroke backstage @ WytbeatNadat Monstertux het publiek al lekker had opgewarmd, gleden de Daybroke-klanken soepel bij het Friese publiek naar binnen. Bij Killing Time werd zelfs zo enthousiast gedanst dat Jaap zijn pijnlijke vinger op slag vergeten was en zijn beste dans-moves tevoorschijn haalde.
Terwijl Roamers Code de avond op passende wijze afsloot, was voor ons helaas de tijd alweer gekomen om de Friese nacht in te gaan, op weg terug naar Tilburg.

We wensen de organisatie van Wytbeat veel succes op weg naar de 25ste editie en zien jullie allemaal graag bij een van onze volgende gigs!

En check hier de foto’s!