Daybroke & Triggerfinger @ Atak - posterGisteren hadden wij de eer om de supportact te mogen zijn voor de Belgische band Triggerfinger bij hun concert in Atak in Enschede! We wisten allemaal van de goeie live-reputatie van de band, en ook onze geluidsman Guido heeft al meerdere malen zeer lovend over ze gesproken. We zouden het gaan meemaken!

Na een enorm hartelijke ontvangst in de nieuwbouw van Atak was het meteen werken geblazen: om acht uur was zou het voor ons al showtime zijn, en er moest nog uitgeladen, opgebouwd, gesoundcheckt en (heerlijk!) gegeten worden. Dit alles vloog voorbij, en voor we het wisten was het inderdaad zover: om klokslag acht uur betraden we na een praatje gemaakt te hebben met de heren van Triggerfinger het podium van de mooie Saxionzaal. Ondanks het vroege tijdstip was er toch al flink veel publiek, en zij zorgden voor een zeer welkom gevoel in het halve uurtje dat we onze set het van podium af konden knallen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Daybroke & Triggerfinger @ Atak - Jaap backstageOpdracht was om na onze show zo snel mogelijk af te breken, en met hulp van de technici en stagehands van Atak en de heren van de hoofdact was het podium dan ook in enkele minuten leeg. Na even napraten snel de bus ingeladen, zodat we de tweede helft van de show van Triggerfinger nog mee konden pikken. En, het moet gezegd: het was indrukwekkend! Wat een goeie live band is dat zeg, het spelplezier en charisma spatten van het podium!

Wat ons betreft doen we de avond graag nog een keer over, het was super, dus: Atak, Triggerfinger en publiek, bedankt!!

Klik hier voor enkele foto’s van deze show.