Rockcafé de Engel, Den HelderGisteren speelden we in De Engel in het mooie Den Helder. Crossover Royale is de klinkende naam voor het muziekfeest dat op Koninginnedag wordt gevierd in de Koningstraat (!). Er speelden maar liefst tien bands uit binnen- en buitenland, waaronder wij dus. Dat “crossover” mag letterlijk worden genomen want bezoekers moeten steeds van muziekcafé “De Bliksem” naar rockcafé “De Engel”. Na een trip van zo’n 2,5 uur werden we bij aankomst erg hartelijk ontvangen door rocker / eigenaar Mike. Hij gaf ons een hoop consumptiebonnen en daarna gingen we lekker buiten ergens wat eten.

Opbouwen
Rond 20.00 uur gingen we na een kort bezoekje aan de zee onze spullen opbouwen achterin het café waar de vorige band net hun backline aan het wegsjouwen was. Er bleek maar één microfoonstatief te zijn en zowel Jaap als Jesse zingen tegenwoordig mee! Dus we vroegen aan huistechnicus Patrick of er nog twee standaarden konden komen. Gelukkig stonden er nog zeker twee in De Bliksem dus dat was zo geregeld.
We kregen ook nog hulp van een vrolijke Heldenaar om de camera op te stellen; er hing namelijk een ingenieus camera-ophangsysteem op perfecte hoogte om zodoende optredens te kunnen vastleggen voor het nageslacht.

Gas erop!
Na een korte soundcheck met onze vaste geluidstechnicus Guido was het effe omkleden in de keuken van de kroeg en daarna om klokslag 21.00 uur; gas erop!!

Het was lekker ouderwets zweten en oppassen dat we niet met onze gitaren in iemands oog of neus kwamen! Maar we hebben heerlijk gespeeld en het publiek was te gek en danste en klapte regelmatig vrolijk mee. Vreemd als je bedenkt wat voor afschuwelijks er eerder die dag is gebeurd in Apeldoorn. Deze gebeurtenis heeft Nederland op zijn grondvesten doen schudden en ik hoop dan ook dat het mensen dichter bij elkaar brengt en dat we beseffen dat het leven kostbaar is. De song “Scratch the Surface” gaat hierover dus tijdens dat nummer gingen mijn gedachten hier naar uit.

Tijdens “Sing My Song” gingen de handen nog eenmaal de lucht in en voldaan gingen we het podium af en we hebben nog met veel mensen een praatje gemaakt. Bedankt aan iedereen die er was. We hopen dat we binnen afzienbare tijd weer eens naar Den Helder af kunnen reizen voor een show in De Engel.

Keep up the spirit!

Namens Daybroke
Tom