Daybroke live @ Effenaar, 24 april 2009Het is alweer eergisteren dat we de avond in de Effenaar mochten openen voor STEREO – de band die is voortgekomen uit het RTL5 tv-programma “Rock Nation”. Zeker voor Jaap extra spannend, want naast het feit dat het sowieso pas zijn tweede optreden met ons was plus zijn eerste waarbij hij ook zou gaan zingen, was hij via een omweg één van de laatste twee overgebleven kandidaten voor de rol van bassist bij datzelfde programma. Bij aankomst bij de Effenaar hoorden we dan ook al direct iemand “Japie!” roepen, die iemand die Stephan bleek te zijn, de drummer van STEREO die buiten een sigaret stond te roken. De band was nog aan het soundchecken, dus wij hadden nog rustig de gelegenheid om de spullen uit te laden, de drumkit op te bouwen, Guido zijn nieuwe microfoon-accessoires uit te proberen, en de kleedkamer vast te bekijken…

Daybroke soundcheck @ Effenaar, 24 april 2009

Soundcheck

Om zes uur was STEREO klaar met hun bezigheden, en na een kort voorstelrondje was het onze beurt om het podium nog voller te bouwen met onze backline. Ondanks het feit dat er twee volledige backlines op het podium stonden, was er voor ons nog wonderbaarlijk veel ruimte. Het verliep allemaal redelijk soepel, en na een ruim uur stond er voor ons een bijzonder smakelijke maaltijd te wachten in de artist lounge van het enorme gebouw van de nieuwe Effenaar.

Voor we het wisten was het half negen: tijd om het podium te betreden! Vantevoren wisten we al enigszins dat er in de voorverkoop een flink aantal kaarten verkocht waren, maar toch waren we zeer blij verrast om direct bij de eerste noten tegen een goed gevulde zaal met mensen aan te kijken. Te gek! Het half uur dat we mochten spelen vloog -mede door de goeie reacties uit het publiek, bedankt daarvoor!- voorbij, en voor we er erg in hadden stonden we flink bezweet en voldaan alweer backstage…

Daybroke live @ Effenaar, 24 april 2009Doordat we de bus moesten inladen, hebben we maar een deel van show van STEREO kunnen zien. In dat deel werd in elk geval wel duidelijk dat de band sinds het laatste optreden wat ik van ze heb gezien (in de Studio in Tilburg) flink gegroeid is. En wat is die single toch sterk – Mike en ik hebben allebei vanaf de soundcheck de hele tijd “Unexpected” in ons hoofd gehad.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond. Heerlijk om te kunnen knallen voor flink wat publiek. Wij willen dan ook vanaf hier nog even iedereen bedanken die deze avond mogelijk heeft gemaakt; de mensen van de Effenaar, STEREO, geluidsman Guido, alle mensen achter de schermen, en natuurlijk het publiek! Wil je iets kwijt aan ons over deze show, laat hieronder dan even een reactie achter, of breng een bezoekje aan onze Hyves of MySpace. Tot de volgende keer!