Paradiso posterIk heb zelden zo’n enerverende, te gekke maandag gehad als gisteren; een gedenkwaardige 2 maart 2009!

Het begon allemaal al in de vroegte…’s Morgens kregen we in de studio bezoek van twee sterren van Omroep Brabant TV; Eefje Wentelteefje en Ferry van de Zaande. Lees en zie (!) er van alles over in het vorige blog

En ‘s middags vertrokken we samen met tourmanager en chauffeur Masco richting Paradiso Amsterdam in een volgepakte bus met backline, backdrop, camera’s en allerlei andere benodigdheden zoals bandleden en aanhang om een podium om te toveren in een Daybroke-podium!

Paradiso borden

We hadden de eer om een aftershow te doen in de bovenzaal van Paradiso van een uitverkocht concert van Amerikaanse garage rockers The Eagles Of Death Metal, een band opgericht door Jesse Hughes en Josh Homme (QotSA). Dankzij Mojo boeker Jeps Salfischberger hebben wij deze gig te pakken gekregen en we willen hem hierbij nog hartelijk bedanken!
Rond een uur of 18.00 werden we hartelijk ontvangen door Paradiso huistechnicus Johan en monitormixer Sjors, waarna we meteen aan de slag gingen. Na het ophangen van de sfeervolle backdrop begon lichttechnicus Joep begon meteen met het uitlichten van het podium en het afstellen van de lichttafel.
Ondertussen begonnen we met de opstelling van de backline samen met onze rots in de geluidstechnische branding; Guido.
Tourmanager Masco was ondertussen bezig met het speelklaar maken van de bassen en gitaren. Zo ontstond er een goed geolied team wat vandaag overigens voor het eerst in deze samenstelling samenwerkte.

Paradiso opbouwAnderhalf uur later was het alweer tijd om wat te gaan eten bij wokkerij Wagamama; twee deuren verwijderd van Paradiso.

En daarna was het omkleden, nagels bijten en nog maar een biertje tot de show van EODM op een einde liep en meteen starten als dat het geval was; want dan zouden er wellicht nog veel mensen doorstromen naar de bovenzaal. En zo geschiedde: het was lekker druk en mensen reageerden enthousiast op onze songs en de show verliep soepel. Het voelde dan ook als een geslaagde vuurdoop boven de rivieren!

Paradiso showOndertussen hebben cameramannen van Omroep Brabant ook nog een stuk van de show gefilmd dus binnenkort zeker wat video’s Daybroke Aftershow op deze zender.

Stay tuned for more…
Tom